Belastingen bij zakelijk gebruik van een inDlu als kantoor. - Indlu Blog - inDlu

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Belastingen bij zakelijk gebruik van een inDlu als kantoor.

inDlu
Gepubliceerd door in financien ·

Voor ondernemers biedt de aanschaf van een inDlu als kantoor in de tuin u een aantal voordelen. Hieronder leest u een overzicht van de verschillende mogelijkheden voor u. Omdat wij niet kunnen zien hoe uw onderneming is ingericht kunnen wij ook geen harde uitspraken doen over wat voor u wel of niet op gaat. Dit informatieblad is bedoeld om u inzicht te geven in de mogelijkheden. Gaat u gebruik maken van het aftrekken van kosten voor de aanschaf van uw inDlu, dan dient u altijd vooraf met uw accountant te overleggen. Wij geven informatie maar kennen uw bedrijf niet waardoor wij ook niet aansprakelijk kunnen zijn voor eventuele foutief afgetrokken kosten.

BTW
Bent u van plan de inDlu voor uw bedrijf te gebruiken dan kunt u de BTW aftrekken. Dit levert u een voordeel op van 21%.

 
Zelfstandig verhuurbaar
 
Voor het mogen aftrekken van de kosten voor een kantoor hanteert de Belastingdienst de eis dat deze zelfstandig verhuurbaar moet zijn. De werkruimte moet een zelfstandige gedeelte vormen van de woning. Dit is het geval wanneer de ruimte apart verhuurbaar is, eigen sanitaire voorzieningen heeft en een eigen ingang. Daarnaast geldt het inkomenscriterium: U moet meer dan 70% van uw winst in of vanuit de werkruimte behalen en 30% van de winst is toe te rekenen aan het werken in de werkruimte.
 
 
Wij leveren u graag een van onze grotere inDlu’s als compleet kantoor inclusief sanitaire voorzieningen. U kunt dan naast de BTW ook de aanschaf over meerdere jaren afschrijven.

Geen onroerend zaak
Ook voor een kleinere inDlu 10 zijn er mogelijkheden. De inDlu 10 is 10 m2 groot en is hierdoor op een stalen frame te bouwen. Wij maken dan gebruik van bouten en moeren en monteren hem stevig in uw tuin. Ook wordt het frame voorzien van (weggewerkte hijs ogen) de inDlu is dan geen zelfstandig verhuurbaar kantoor voor de Belastingdienst. Maar de term ‘fiscaal kwalificerende werkruimte’ is niet meer relevant omdat het kantoor mobiel is. De inDlu staat niet ‘aard en nagel vast’. Hierdoor kunt u de aanschaf van de werkplek toch aftrekken. Staakt u uw onderneming dan kunt u de unit doorverkopen, aan een willekeurig persoon of als u bijvoorbeeld verhuist aan de nieuwe bewoners.
 
 
Bij eventuele verkoop van de woning en de inDlu moet er mogelijk belasting worden betaald over de verkoopprijs van de inDlu. Vergeet ook niet een eventuele correctie wanneer u het kantoor ook privé gebruikt.
 
 
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek
 
Voor investeringen tussen de € 2.301 en € 309.693 kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. U kunt dan voor het bedrag boven de € 2.301 en onder de € 55.745 28% aftrekken. Daarboven wordt het aftrekbare percentage lager. Voor de exacte mogelijkheden hiervoor raden wij u aan de website van de Belastingdienst te raadplegen en natuurlijk uw accountant.

Optimalisatie
Treedt in overleg met uw accountant indien u van plan bent een inDlu zakelijk aan te schaffen. U kunt dit informatieblad gebruiken om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Optimalisatie bij aanschaf, de afschrijving en het omgaan met mogelijke restwaarde bij beëindiging van uw onderneming of bij verhuizing zijn zaken die u moet bespreken. Door hier de zaken goed te regelen kan er significant geld bespaard worden.Uw ideale thuiswerkplek in de tuin. info@indlu.nl  
Tel:06-48481696 (Kris)  Tel: 06-11341794 (Ingo)
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu